Kurser

Valp och unghundskurs

Ge din hund bästa start i livet. Valpar utvecklas oerhört fort och lär sig snabbt både bra och mindre bra saker.
Att gå kurs under denna tid ger dig möjlighet att lära den det du vill, med rätt vägledning.
V i tränar bland annat på inkallning, gå fint i koppel, passivitet, hantering, skötsel, miljöträning, sitt/ligg och nosarbete.

6 tillfällen a 1,5 timmar
1500 kr

Allmänlydnad -steg 1 och steg 2

För dig som gått valpkurs eller grundkurs eller som har en hund som kan grunderna något så när och vill fördjupa träningen ytterligare. Kursen passar även för dig som inte tränat på ett tag och vill friska upp kunskaperna. Kursen passar även för den äldre hunden som inte gått kurs på länge och skulle tycka det vore roligt att få jobba ihop med sin ägare.
Vi utvecklar det vi började med på valp/ grundkursen. Vi tränar inkallning med störning, gå fint i koppel, följövning, hundmöten, hälsa fint, sitt stanna kvar, och stanna på längre avstånd, ligg och ligg kvar. Förbudsträning, och kontaktövningar.

6 tillfällen a 1,5 tim
1500 kr 

Bruksklass

Här lägger vi en stabil grund för tävlingslydnaden. Vi lär oss momenten i appell. Inlärningsmodeller, belöningsteknik- förstärka i rätt ögonblick, mm.
Kursen kommer gå varannan vecka för att du ska hinna träna hemma mellan kurstillfällena.

Appell

Enbart Lydnadsdelen!
Den här kursen riktar sig till både till dig som har tävlings ambitioner eller bara vill aktivera din hund. Vi individanpassar kursen så att den passar dig som är nybörjare likväl för dig som redan kommit igång med momenten.
Vi kommer att gå igenom:
• Budföring
• Platsliggning i grupp
• Linförighet (fotgående)
• Framförgående
• Läggande under gång
• Inkallning
• Hopp över hinder

Kursen är på 16 timmar fördelat på 8 tillfällen x 2 timmar.
Pris 2000 kr

Här lägger vi en stabil grund för tävlingslydnaden. Vi lär oss momenten i startklass. Inlärningsmodeller, belöningsteknik-förstärka i rätt ögonblick, mm.
Kursen kommer gå varannan vecka för att du ska hinna träna hemma mellan kurstillfällena.

 

Startklass

Passar för dig som vill prova på något nytt eller för dig som kommit en bit på väg men som vill ha lite mer tips och ideer. Vi jobbar med grunderna i tävlingsmomenten, och mycket stadga. Kursen kommer gå varannan vecka för att du ska hinna med att träna mellan tillfällena.
Momenten som vi kommer jobba med är:
• Linförighet (följsamhet)
• Inkallning
• sitt under marsch
• apportering
• fjärrdirigering
• Hopp över hinder

Kursen är på 16 timmar fördelat på 8 tillfällen x 2 timmar.
Pris 2000 kr

Prova på kurs

Kantarell, spår, tricks, rally

Kantarellsökkurs

Lär din hund hitta skogens guld!
I denna kurs lär vi våra hundar att hitta kantareller åt oss. En rolig kurs som stärker samarbetet mellan dig och din hund. Du får en nöjd och glad hund och förhoppningsvis frysen full av kantareller.
Passar alla hundar över 1 år.

5 tillfällen x 1 timme
1250 kr

Tricks och Aktiveringskurs

Den här kursen är tänkt att med små enkla medel få dig och hunden att ha kul ihop och få ett bra samarbete och fin kontakt som varken kräver stora ytor eller speciella redskap.
Vi kommer gå igenom belöningsord/signal. Vikten att ha rätt belöning/förstärkning för din hund. Vi kommer gå igenom aktiviteter du kan göra inomhus och utomhus. Enkla nosövningar, mm. Att du sen blir duktig på att träna din hund och att hunden kommer att älska detta och bli härligt trött, det får du på köpet .
Inga förkunskaper krävs. Kursen passar ung som gammal tvåbenta eller fyrbenta.
För att bäst kunna tillgodose sig kursen är det bra om din hund klarar av att jobba i närheten av andra hundar.

5 tillfällen x 1 timme
Pris 1250 kr.

Spårkurs för nybörjare till avancerad

Hundar behöver mental aktivering för att må bra och en av de bästa formerna är nosarbete. Personspår är en aktiveringsform som är både kul och nyttig. Att spåra stärker ert samarbete och utvecklar er relation.
Du lär dig grunderna i personspår. Här får du tips och råd hur du lägger spår och utvecklar träningen. Teori och praktik blandat.
Spårkurs för dig som kommit längre i träningen och vill utveckla dig och din hund. Vi jobbar vidare med längre spår/liggtid. Förledningar, kluriga och roliga spår samt att vi går igenom problem som kan ha uppstått eller kan uppstå.
Välkommen till en rolig och nyttig kurs.

5 tillfällen eller en helgkurs.
Pris: 1500:-

Rallylydnad steg 1, 2

Rallylydnad Nybörjare
Baseras på glädje och samarbete. Kursen passar unga som gamla! Här följer man en bana med skyltar och utför olika moment.
Kom och ha kul med din hund!

6 tillfällen x 1,5 timmar
1500 kr


Rallylydnad Fortsättning

Här fortsätter man att lära in fortsättningsklassens moment och fördjupar sig samtidigt mer i nybörjarklassens moment, samt lär mer om att bygga banor.

5 tillfällen x 1,5 timmar
1250 kr

Prova på kurs

Uppletade/sakletande, inkallning, inte dra i koppel, miljöträning

Uppletande/Sakletande

Lär din hund hitta saker du lagt ut / gömt med hjälp av nosen.
En kurs för dig som vill aktivera din hund på ett roligt och enkelt sätt, även för dig med tävlings ambitioner. Denna aktivering ingår som en del i brukslydnaden, men kan lika väl enbart användas som mental aktivering för hunden.

3 tillfällen x 1,5 timme.
Pris 750 kr

Inkallningskurs

Här kan du välja på att gå en dag i veckan eller under en helg.
På denna kurs fokuserar vi på inkallning. Att ha en bra inkallning på sin hund är en säkerhet! Kursen är för dig som vill kunna ha din hund lös och ändå känna dig trygg. Vi tränar i olika situationer och lägger till störningar efter var och ens förmåga. Här får du verktyg att jobba med och mycket praktiskt träning. Vi bygger en stabil grund som leder till en pålitlig inkallning.
Detta är kursen med mycket fart, skratt och lek

4 x 1,5 timme eller helgkurs x 2 x 3 timmar.
Pris 1500 kr.

Inte-dra-i-koppelkurs

Vem drar i kopplet du eller hunden? Vet din hund att den inte får dra i kopplet? Vill du ha en följsam hund som inte drar? Då är denna träningsträff något för dig. Du får under detta tillfälle lära dig hur du ska träna för att få en följsam hund som inte drar i kopplet.

1 x 2 timmar samt en uppföljningsträff x 1 timme.
Pris 750 kr

Hundmöteskurs/jobbiga möten

Upplever du promenaderna jobbiga med din hund? Är din hund osäker/rädd, gör utfall och kanske skäller? Är allmänt stökig eller vill den bara fram och hälsa vid hundmöten? Då är detta kursen för dig!
I dagens samhälle är våra hundar tvungna att möta olika hundar under våra promenader, oavsett om de vill eller inte. Vid möten kortar vi då oftast upp kopplet och försöker att styra hunden till sidan i stället för att låta dem göra lugnande signaler och kommunicera under hundmöten. Men nu är det dags för förändring !
Vi kommer låta/lära hundarna få göra lugnande signaler och i princip göra som den vill så länge den inte riktar sitt intresse mot den mötande hunden, för då går vi in och hjälper till och styr upp.
Ni kommer få lära er under kursen att tyda/tolka hundens signaler.
Jag jobbar efter kommunikationsmetoden och är certifierad instruktör i – naturliga hundmöten.
Välkommen till en mycket intressant och lärorik kurs om hundars signaler kroppsspråk.

För att läsa mer om metoden tryck här Kommunikationsmetoden.se

Antingen:
– 4 tillfällen. Första tillfället är blandat med teori och ett praktiskt pass. De 3 andra passen är praktiska.
Eller:
– Helgkurs + en uppföljningsdag.

Deltagare med hund: 1500 kr
Åhörare utan hund: 500 kr

Privat timme

Privat timme/ konsultation
Det kan finnas många orsaker till egen och privat träning. Du jobbar oregelbundna tider. Hinner inte gå en längre kurs osv.
Det kan t.ex. handla om att du upplever att du har fastnat någonstans i träningen eller att du tycker att din hund har ett eller flera oönskade beteenden som du vill ha hjälp med. Enskild träning kan också innebära ett par “extra” ögon för att du skall få ny inspiration i din träning. Privatträning ger ofta en kick framåt till ett roligt hundägarskap.
Det bästa med allt är att det är bara dig och din hund vi fokuserar på.

Du kan även dela timmen med en kompis.
Pris per timme är 400 kr

Skogsaktiverings kurs

Hundar behöver mental aktivering för att må bra och en av de bästa formerna är nosarbete. Den här aktiveringsformen, som är både kul och nyttig, stärker ert samarbete och utvecklar er relation.
Här provar vi på personspår, personsök och uppletande. Inga förkunskaper krävs. Passar alla förare och hundar, ung som gammal.

3 tillfällen
Pris 1000 kr

Kloklippningskurs

Att kunna klippa klorna på sin hund i lugn och ro måste vara vad alla hundägare önskar sig.
På den här kursen får du lära dig hur man klipper klorna på ett lätt och smidigt sätt. Och själv vara lugn och trygg under proceduren. Vi kommer även träna på att hantera hunden att vara lugn vid hantering av öron och tänder som ex tandstens borttagning.

3 tillfällen x 1,5 timme
Pris 750 kr

Kursanmälan

För att en kurs ska starta krävs minst 5 deltagare.
Anmälan är bindande vid kallelse och betalning ska ske i förskott, senast den förfallodag som står i kallelsen (ca 2 veckor innan kursstart).
Om en kurs blir inställd på grund av för få anmälda, så kan detta meddelas så nära som en vecka innan kursstart och inbetald kursavgift betalas då tillbaka.
Vid avanmälan 3 dagar innan kursstart tas 50% kursavgiften ut. Vid senare avanmälan eller avhopp under pågående kurs tas hela avgiften ut.

070-375 51 29

Anne-lie Karlsson 

Address Tvärdalen Moane 2, 672 91 Årjäng